Uddrag af Børnerim, Remser og Lege
Samlede af Evald Tang Kristensen (1896)

41. Visselulle, mit lille Barn, Moder sidder og vinder Garn, Fader går på Langebro, kjøber lille [Peder] nye Strømper og Sko, Strømper og Sko for Penge, så sover lille Barn så længe.

45. å, å, det lille Barn, min Moder vinder Garn, min Fader steger Flæsk, min Søster vogter Gjæs, min Broder passer Ko.

48. Sove visse, mit lille Trøv, havde vi bare sådanne syv, syv som jeg, og syv som du, og så et lille at lege med.

68. Kukkeren sidder i Pæretræet og synger så vakker en Vise, du lille bette Dreng, rend i din Seng, ellers kommer din Moder med Riset.

72. Op at stå, lær' at gå, det skal alle de bitte små.

85. Godnat! sov hos vor Kat, kan du ikke få Ro, så sov hos vor Ko, kan du ikke få Hvile, så sov i vore Pile.

96. Ro, ro til Fiskeskjær, hvor mange Fiske fanger vi der? én til Fa'r og én til Mo'r, én til Søster og én til bro'r, én til dem, som drager dem op af vandet. Laksen den fede, Brasen den brede, tag ham i Nakken, put ham i Sækken, bær ham hjem til Kokken og gjem ham til Lille-Juleaften.

101. Pandeben, øjensten, Næsetip, Mundelæp, Hagefip, killikillivavvav!

106. Dikkedik, min Fa'r Sikke Lår, sikke Ben, sikke Skridt han ta'r.

117. Hej bommelom! vor Kat gjør æg, Blommen sidder i [Peders] Skjæg.

130. Tommeltot faldt i Vand, Slikpot tog ham op, Langemand bar ham hjem, Guldbrand redte seng, lille Per Spillemand rend hjem å sladret.

160. Sko min Hest, hvem kan bedst? det kan vor Præst, nej kan han ej, det kan vor Smed, som boer ved det røde Led.

215. Kristen Jyde sejled i en Gryde, Gryden sprang, Kristen sang.

218. Jeg og dig og vi to, og Smedens Kat og de to, sejled' i en Træsko, da de kom til Langeland, da var Træskoen fuld af Vand, da de kom til Rom, så var Træskoen tom.

231. Klappe, klappe Kage, i Morgen skal vi bage, fire og tyve Kager, dyppe, dyppe døde, dyppe dem i Sukker og Fløde, så smager de så søde, spise dem alle sammen.

310. Ride ride ranke, Hesten hedder Blanke, Føllet hedder Abildgrå, det skal [Ole] ride på, ride ride ranke.

322. Goddag, vor Fa'r, sikken Hat du har, sikken Lår, sikken Ben, sikken Skridt du ta'r, sikke Fjærter du slår, sikke rask det går.

330. Ride, ride ud til Svin, glemme Posen hjemme, den sorte So i Skoven gik, den Nød hun bed, den Lort hun sked, snap du den, Katrine.

337. Først komme Bondemand humpende og skrumpende, så komme Herremanden bim, bim, bim, og så kommer Galfrans i Galop, i Galop.

342. De rige skal kjøre, de fattige skal gå, når Kongen spiller Kegler, skal Skildvagten stå.

360. Rid til Mølle på to Følle, kom tilbage med to Plage.

408. Ride ride rappe, i Morgen kommer Bappe, med nye Sko at knappe, gamle Mand vil så gjærne ha' to, men han skal bie til Påsken, til Pintsen, til Græsset gror, til Kornet bliver modnet, til Hönsene gjör Æg i Træsko.

574. Dandse, Dandse Dukke min, Frøkenen hun er så fin, Kavaleren ligeså, han har Hat og Handsker på, han er fin, og hun er fin, dandse, dandse Dukke min.

622. Dikke dikke Due, min Moder er en Frue, min Fader er en Spillemand, han spiller på Strenge, han tjener Penge, Pengene er i Pungen, Pungen er i æsken, æsken er i Kisten, Kisten er i Kirken, Kirken er i Kjøbenhavn. Gi'er du mig lidt, så kommer jeg tit, men gi'er du meget, så kommer jeg aldrig mere.

625. Lille grå Gås, må jeg låne dine Vinger, mens jeg flyver over til min Faders Land? Hvad der? Kysse, klappe og tage i Favn, ligesom de smukke Piger i Kjøbenhavn.

683. Stork Stork Langeben, flyv ud i Mose med et Par Røde Hose, og en hvid Vadmels Tröje, og et Par sorte Bukser, flyv hen til min Faders Land, der er Bord' og Bænke, der er Vin at skjænke, der er Snus og Tobak, der er nok en Kammerat.

731. Mis Kis grå Kat, hvor var du forgangen Nat? Jeg var udi Møllerens Hus, der var hverken Rotter eller Mus, kun en lille Hund, der sagde Vovvov!

745. Mikkel Ræv han skrev et Brev, han sendte det til Vejle og lod det forsegle med Lik, med Lak, med gammel rådden Skråtobak.

763. Ring rang, Klokke klang, det ringer i Lund, det kimer i Sund for Ole Persens brogede Hund, i Morgen skal han begraves.

782. Op lille Hans, op lille Hans, du skal op til Skole. - Nej, lille Mo'r, nej lille Mo'r, det kan jeg ikke tåle - Op lille Hans, op lille Hans, du skal op og til Gilde -Ja, lille Mo´r, ja, lille Mo'r, det var det, jeg vilde.

At stave Politi.
845. Poli 1, Poli 2....Poli 10.

At stave Kompagni.
847. Kompag 1, Kompag 2,....Kompag 9.

864. Hvad skal Sladderhanken ha'? Et stykke Fedtebrød og Rumpen fuld af Knappenåle.

866. Lad Maren gå, lad Karen gå, lad Sladren gå med Smörrebrød med Knappenåle på.

868. Snurrekok og Flødeskjæg de gik om By og sang om Æg.

874. A B Bukkebak, C D Støvleskaft, E F på et Træf, dikkedikke!
Først sættes Fingeren på forskjellige Steder i Barnets Ansigt og tilsidst kildres det på Halsen.

882. A b c, til Vinter får vi Sne, d e f, det var dog et Træf, g h i, i Morgen er vi fri, j k l, gid det var så vel, m n o, i går fik vi en Ko, p q r, det var godt for jer, s t u, min Tavle gik itu, v x y, så får du dig en ny, z æ ø, vi skal alle dø.

913. Frands førte femten franske Fruer fra Fyens Færge, Fruen fes Fjæle fulde, Frands fik fuld Fragt fra Fyen.

951. Vi vil vaske vore Venners Veste ved Vestebros Vaskehus.

955. Vil du, vil du, vil du, vil du, vil du med mig ud i Marken gå? Jamen, jamen, jamen, jamen, jamen der skal tredive Streger stå.

986. Vi får Regn, så Per Degn. Kryb i Skjul, så Niels Jul. Nej, nok! så Per Kok, han tabt' sin Sok, og mått' rend' tilbag' og led' den op.

1277. God Morgen! Jeg skal hilse Madammen fra Madammen, om Madammen vil låne Madammen Madammens Kat, så når Madammens Kat får Kat, skal Madammen få sin Kat igjen.

1279. Dersom somme vidste, hvad somme siger om somme, så sa'e somme ikke så meget om somme, som somme siger om somme.

1301. Der var en Mand og en Kone, de havde en Børste, nu har jeg fortalt det første, de havde to Kalve, nu har jeg fortalt det halve, de havde et Par Heste, nu har jeg fortalt det bedste, de havde et Par Stude, nu er Historien ude.

1303. Der var engang en Mand, han skulde koge Vand, så brændte han sin Snude, løb hen til Jomfru Tude at bede om lidt Klude til sin forbrændte Snude, se nu er Visen ude.

1500. Klokken 1 smør jeg Fedt, Kl. 2 smør jeg Sko, Kl. 3 bli'r jeg vred, kl. 4 spiller jeg på Lire, Kl. 5 går jeg hjem, Kl. 6 er jeg en Hegs, Kl. 7 er jeg en Tyv, Kl. 8 er jeg borte, Kl. 9 går jeg min Dør forbi, Kl. 10 lukker jeg min Dør i, Kl. 11 er jeg i Helvede, Kl. 12 er jeg en Trold, Kl. 13 er jeg i Retten, Kl. 14 er jeg i Skjorten, Kl. 15 er jeg en Kjæmpe, Kl. 16 er jeg på Rejsen, Kl. 17 er jeg i Bøtten, Kl. 18 kysser jeg Katten, Kl. 19 er jeg i Giggen, Kl. 20 begynder jeg (dygtig) at lyve.

1504. En lille Engel jeg dig sender, med Kjortel hvid og Kappe grøn, min Vintergjæk og Sommernar til Påske skal du blive. Skrevet i Polen og digtet i Solen, gjæk, gjæk, gjæk.

1508. En Morgen da jeg drak min The, da faldt det mig i Sinde, at jeg i Haven vilde gå for der en Blomst at finde jeg fandt den bag en Hæk, dens navn er Vintergjæk, og du min lille Sommernar i dette Aar skal være, fordi du Brevet åbnet har, det kunde du lad't være.

1509. Sne lå på Mark og Is på Bæk, jeg fandt dog denne Vintergjæk, bliv ikke vred og kald mig fræk, fordi jeg gjør dig til min Gjæk, du ud din Hånd til Gave ræk, hvis ej det ende skal med Skræk. Hahaha! nu må jeg le, lille [Peter], kan du se, du dog bleven er min Gjæk, førend Sneen den gik væk.

2597. Herre Gud i Himlen, du, som alting véd, skaf mig dog en Kone, som er tyk og fed, én, som gi'r mig Penge, én, som gi'er mig Mad, så jeg kan sidde hjemme og være kisteglad.

2743. Snip snap Snude, nu er Historien ude, tip tap Tønde, og nu kan du begynde én lige så lang og lige så trang, og hvis du det ikke kan, så skal både Ild og Vand i en Sæk og tolv Tønder Knappenåle hænges på din Bag. Når du så kan springe, som Knappenålene kan stinge, så er der ikke sådan en Bissekræmmer i Danmark.

---
Rimene stammer fra
Danske Børnerim, Remser og lege
- Udelukkende efter folkemunde
- samlede og til Dels optegnede af Evald Tang Kristensen; Jacob Zeuners Bogtrykkeri , århus:1896
Tallet først i remsen, refererer til Evald Tang Kristensens nummerering i bogen.

Findes også i en nyere udgave men forkortet:

Danske Børnerim, Remser og lege
- Udelukkende efter folkemunde - samlede og til Dels optegnede af Evald Tang Kristensen
Udvalgt og kommenteret af Jens Sigsgaard, Strandbergs Forlag, Gylling 1981
ISBN 87-872-0037-6